Anmeldelse: ‘City Hunter’
28/04/2024 | FlixfilmDenne japanske og no-holds-barred actionfilm vil uden tvivl ikke være alles kop te, men for de, der er med på en vild, actionfyldt adrenalinrejse er der ikke mange bedre bud på streamingtjenesterne lige nu.
Anmeldt af Søren Meinertz.
Foråret synes at være fyldt med actionfilm, der falder en smule udenfor ‘normen’. Dev Patel og Jordan Peele’s ‘Monkey Man’ kører lige nu i landets biografer, og i USA er ‘Boy Kills World’ med Bill Skarsgaard i hovedrollen lige landet i biograferne, og nu Netflix følger trop med ‘City Hunter’.
Hvad mange måske ikke ved (inklusive jeres anmelder), er at ‘City Hunter’ startede som en manga tilbage i 1985, og er siden blevet adapteret til både animé og spillefilm -bl.a. en filmudgave med Jackie Chan i hovedrollen. ‘City Hunter’ alá Netflix vælger dog klogt fuldstændig at ignorere disse tidligere adaptioner, og starte på en frisk – med andre ord, du behøver ikke at kende til mytologien og universet for at give dig i kast med denne nye udgave.
Artiklen fortsætter under annoncen
Plottet er et typisk actionplot: Vi følger to tidligere politibetjente, Ryo og Hideyuki, der driver et detektivbureau, da de får til opgave at opspore en teenager på flugt som har indtaget et stof ved navn Angel Dust, der giver sin bruger midlertidige superkræfter. Hvad kan der gå galt? Jo, ulempen er, at når virkningen aftager, falder man død om. Da Hideyuki bleiver dræbt af en af misbrugerne af stoffet, opsporer Ryo Hideyukis søster, og sammen må de nu både hævne Hideyukis død, finde den borløbne teenager og tilintetgøre den kriminelle organisation bag Angel Dust. Dettte retro-plot er absolut i filmens favør.
Kan man bedømme en films kvalitet ud fra sine actionsekvenser? Selvfølgelig kan man det, og filmens indledende actionsekvens er en jagt, der involverer en skyskraper, knuste vinduer og nogle moves, der ville gøre enhver ‘Street Fighter’-fan glad. Det er bare de første 15 minutter! Actionscenerne er både blodige og brutale, og på ingen måde realistiske. Til gengæld benytter de sig af fremragende kampkoreografi med tilhørende slow-motion, så du har tid til at værdsætte stuntarbejdet.
Ryo’s karakter er en anden ting, der styrker filmen. Han er tydeligvis inspireret af hårde typer alá Steve McQueen, men hvor disse var hårde, stille typer, er Ryo langt mere fjollet. Han er afhængig af porno, og kan ikke lade være med at kigge ned i kavalergangen på velformede kvinder, og på en eller anden måde passer denne karakteristik med resten af filmens fjollede stil – helt uden at Ryo bliver usympatisk. Humor spiller generelt en stor rolle i filmen. Den holder dig konstant på tæerne med sine komiske optrin, og endnu engang passer det perfekt ind i filmens stil – selvom det ikke burde.
Artiklen fortsætter under annoncen
‘City Hunter’ vil ikke være for alle. Hvis du foretrækker, at dine actionfilm skal have realistisk kant, kan du roligt springe denne over. Hvis du derimod ønsker at se en film med nogle af de bedst koreograferede actionsekvenser i lang tid og en humor, der bogstaveligt talt, hamrer dig i ansigten, så tryk på ‘play’- knappen hurtigst muligt.
I underholdningens navn: 5 fuldfede stjerner!
Se ‘City Hunter‘ på Netflix Danmark.
Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.