Anmeldelse: ‘Thunder Force’
12/04/2021 | FlixfilmÆgteparret Falcone og McCarthys seneste filmiske øjebæ er en ufokuseret superheltekomedie, der føles som et letbenet frikvarter for alle involverede. De har så bare glemt, at det rent faktisk skal ses af andre end dem selv.
Skrevet af Søren Meinertz.
I den danske komedie ‘Sprængfarlig Bombe’ siger Nikolaj Lie Kaas´ karakter, instruktøren Claus Volter: ”Jeg laver ikke film for publikums skyld, jeg laver film for min egen skyld.” Denne film var en satire over arthouse-instruktører, der havde hovedet langt for oppe i deres egne røve. ´Thunder Force´ er et eksempel på noget værre. En film, der snobber nedad ved at sige ”hvis bare vi samler disse jokes og troper og blander dem op til en filmisk bastard, så kan vi tjene lidt hurtige penge.”
I en verden, hvor superskurke er blevet hverdag mødes den forældreløse Emily og Lydia og bliver bedste veninder, de skilles i high school og mødes igen mange år senere. Lydia er ikke meget anderledes end sit highschool-jeg og drikker bajere, kører med containere og går i falmede ´Slayer´- t-shirts. Emily er imidlertid blevet en anerkendt videnskabsmand, og har brugt år på at opfinde et middel, der kan gøre almindelige mennesker til super-mennesker. Emilys forældre blev nemlig dræbt af en superskurk og hungrer efter at udradere dem. Da Lydia ved et uheld indtager midlet, kommer hun i oplæring som superhelttinde, og snart må de to veninder danne en dynamisk duo for at komme Chicagos superskurke til livs.
Artiklen fortsætter under annoncen
‘Thunder Force’ er lige så generisk og følelsesmæssigt tomt som plottet lyder til. Alt kører på autopilot her, McCarthy og ellers talentfulde Octavia Spencer er veninder i virkeligheden, men har ingen kemi på skærmen, og de spiller begge overraskende stivt, og man køber slet ikke deres indbyrdes forhold. Samtidig appellerer jokesene til allerlaveste fællesnævner, og det er en endeløs parade af ”fat-jokes” og laaaaaange komiske udvekslinger, der når at blive trættende før de nærmest er begyndt.
Samtidig er actionscenerne dybt kedelige og Ben Falcone virker mest interesseret i at lade sine to hovedskuespillere mundhugges end at underholde seerne. Historien er samtidig også dybt forudsigelig, og de få øjeblikke, der satser på patos falder så meget igennem, fordi man ikke kerer sig en døjt om hvad der foregår på skærmen. Samtidig løber ellers mange talentfulde biroller rundt til at pynte op i baggrunden, men hverken Melissa Leo eller Bobby Cannivale (som overskurken, naturligvis) har ikke meget at byde ind med. Den eneste, der fik mig til at smile en smule var Jason Bateman som en bizar superskurk, der er halvt krabbe, halvt menneske.
Ben Falcone og Melissa McCarthy virker altså til at have opfundet en succesfuld formel. Stil Melissa McCarthy i situationer, hvor hun skal gøre grin med, hvor tyk hun er og bang! Instant cash money. Det er da sikkert godt for ægteparrets tegnebøger, men for publikums skyld håber jeg, at denne kyniske kalkule af en film, der trækker på alt, hvad der er populært i film lige nu, men ikke selv bringer noget nyt til bordet, ender med at separere parret. Om ikke personligt, så i hvert fald professionelt. Det er simpelthen fornærmende så lidt respekt de to har for deres trofaste publikummer.
Artiklen fortsætter under annoncen
Se ‘Thunder Force‘ på Netflix Danmark.
Flixfilm er ikke associeret med Netflix. Inc. og anmeldelsen er dermed udelukkende et udtryk for forfatterens egne holdninger.
Se en oversigt med samtlige anmeldelser her.